JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

RSS

Vill du få nyheter och pressmeddelanden från Sveriges Domstolar direkt till din dator? Med en RSS-läsare kan du prenumerera på nyheterna och få dem serverade direkt till dig när vi publicerar något nytt. Att prenumerera på våra nyheter via RSS kostar ingenting.

Hur gör jag för att prenumerera på ett RSS-flöde?

För att prenumerera på ett RSS-flöde behövs först och främst en RSS-läsare. RSS-läsare finns både som nedladdningsbara program och som webbaserade lösningar som bara kräver en webbläsare. Nyare webbläsare har en inbyggd RSS-läsare. Även vissa e-postprogram kan ta emot RSS. Med de webbaserade lösningarna kan du komma åt dina RSS-flöden från vilken dator som helst som är uppkopplad mot internet.

RSS-symbol

Tillgängliga RSS-kanaler:
Senast ändrad: 2017-11-29

Vad är RSS?

RSS (Rich Site Summary eller Really Simple Syndication) är ett standardformat som används för att leverera nyhetsrubriker och sammanfattningar.

Genom att bevaka ett eller flera RSS-flöden kan du på ett enkelt sätt få information om nyheter och uppdateringar utan att besöka webbplatsen. Så fort en ny webbsida eller nyhet som matchar dina val av RSS-flöden publiceras, uppdateras även din RSS-läsare. Du får då en kort version av nyheten skickad direkt till din RSS-läsare, och vill du läsa mer kan du klicka dig vidare och läsa hela texten på webbplatsen.